vineri, 17 august 2012

Vineri dimineata

Va mai uitati la stiri? Eu am renuntat. Eugen Ionesco nu putea apare decat ca fiu al poporului roman.

Europa si America au dreptate, la noi democratia nu functioneaza - simt ei ceva -, ea nu poate indeparta prin mijloace democratice personaje compromise.

Presedintele, conform Constitutiei, ar trebui sa fie un moderator, o persoana de inalta calitate morala care poate trece peste opiniile sale devenind pe perioada mandatului un moderator intre fortele politice. Basescu a fost exact opusul a ceea ce fisa postului o cere. De-aici incolo sase milioane sau sapte sau opt n-ar trebui sa conteze. Dar ce sa vezi, romanii nu se dau dusi - Adrian Severin se tine bine de scaun in PE, nu e Basescu singurul care se simte indreptatit sa-si continue mandatul impotriva oricarei evidente. Orwell n-a trait destul sa poata scrie si 'ferma animalelor - 2', cea de dupa revolta din ograda.

Ar trebui schimbata sau anulata fisa postului de presedinte, se pare ca sansa de a nimeri persoane cu calitati morale e mica avand in vedere modul de selectie a candidatilor. Urgent, sa nu mai apucam o cine stie ce alta figura la timona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu